Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2012 12:01 - Истината
Автор: istinataevn Категория: Новини   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.01.2012 12:08


Смятах да поддържам този блог, но осъзнах, че ми липсва необходимата доза суета. Не е по моите възможности, а и нямам за цел да пиша  интернет - дневник. Затова създадох сайт  http://istinataevn.hit.bg, в който освен този текст може да намерите и мотивите за написването му. Има и две петиции за промени: 
http://www.peticiq.com/promqna   и  http://www.peticiq.com/izbor 
 
На някои хора им харесва да присъстват на кладата било за да гледат огъня и светлината, които им липсват в живота, било то, като в Биг брадър, да се убедят, че има и хора по-зле от тях. Макар да се чувствам като „осъден на смърт”, желанието ми не е да описвам „кладата”, а една „предизвестена смърт” и участниците в този театър на абсурда - загубено дело срещу EVN. 
ЖЕРТВАТА.
Моята съпруга. Виждали ли сте как се вцепенява пиле, ако го обърнете рязко и го поставите по гръб? В такова състояние е жена ми. Изпитва и на физическо ниво несправедливостта. Веднъж заяви: „Цял живот се боря за законност и не мога да разбера как е възможно това да се случва и то на мен.” Само да спомена
EVN, настръхва и ако не спра започва кавга.
Мнение.
Хората са социални животни. В  колектива, ако не са от „мислещите хора”, те са „животните”, които се съобразяват с „водача”, а за собствен комфорт, помежду си създават йерархия. Задача на „Пастира”, е да промие мозъците
им  и да им втълпи начин на поведение и преклонение пред решението на „стадото” независимо, че то може да води към гибел. Методът не е „възпитание”, а „дресировка” и страх от „тоягата”.  За да подкрепя алегорията, ще ви посоча по-долу конкретни примери. 
СЪДИИТЕ.
В
законите на физиката има много общи принципи. В религията и правото също. „Библията” на юриста е закона. Свещениците търсят истината по убеждение, а съдиите по конституционно задължение. Когато спорите със свещеник, той се крие зад писаното в библията, юриста зад нормите на закона. „Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря” – така казвали невярващите попове. Господа съдии, не бъдете лоши попове. Бъдете свещеници. Четете закона и доказателствата. Не работите на конвейер, където само се добавя нова част към предишното изделие. Така вашето решение може да се окаже негодно и неистинско.  Ако не вярвате в Закона, искайте той да се промени. Няма лека работа, ако се гледа както трябва и хубавото е, че тя намалява в този случай и се увеличава когато се гледа през пръсти. Нашето дело е гледано и преразглеждано от 16 съдии.
Факта, че никой не е изказал поне особено мнение по решенията, говори само, че си гледат работата през пръсти или се съгласяват с решението на председателя. Ако сте от „мислещите хора” и от становището ви зависеше вашата работа, (както предлагам в петицията) така ли щяхте да постъпвате?
ХОРАТА.
Всички служители на
EVN са наясно, че работата след клемите на електромера не е нарушение. Всички, които срещнах ни обявиха за крадци. Лъжи и фалшификации са „доказателствата” представени пред независимия съд. Страхът на слабите пред „водача” е основния мотив за действията им.
Свидетелите. (елтехници)
Димо Коджабашев, нямаш ли ръце с които да си изкарваш честно хляба? Защо се съгласи с юристката да лъжесвидетелстваш? Можеш ли да се подложиш на детектор на лъжата? Какво е според тебе съдържанието на думата „чест”?
2000 г. Васил Георгиев е монтирал  нашия електромер без да спази Правилника за устройство на електрическите уредби. Схемата на свързване е масово използвана от ел. техниците за да следят по-лесно за електро корозията, но за нейната промяна няма писмена заповед. Същият техник след това ни състави констативен протокол. Ако питате него сигурно смята, че си е заслужил заплатата и едва ли се смята за нарушител.  Отговорността обаче е лична, т.е. на ел. техника и съда трябваше да я установи. Ако чете тези редове се съмнявам дали ще разбере, че той е „бушона” при евентуално разследване.
Вещо лице Парпулов.
Не веднъж съм чувал израза „Зловещо лице”. Вече имам и конкретен пример за който се отнася.
Възрастно лице каращо колело със стара кожена ученическа чанта, може би от неговата младост. Обръгнал циник без емоции, „не можеш да спечелиш срещу енергото”
това ми каза. Професионалист – описа и най-малките детайли на елтаблото, измери по два начина консумацията на ток от различни уреди, но по отношение на въпроса за законността на свързването  тотално се извъртя. Определи схемата като „масово използвана”, без да посочи, че е в нарушение на ПУЕУ. Предполагам, че не само Съдът, но и вие бихте приели израза „масово използвана” като „законна” – последиците са зловещи. (Масов геноцид – значи е законен. Извинявайте за асоциацията.)
Непознатият гарван.
Учител в Електротехникум Пловдив. Поканен за вещо лице, той отказва тъй като „не бил компетентен”. Коментарът му преди това е: „Казвах им многократно, че тази схема ще им докара неприятности” и „не мога да се явя срещу ЕНЕРГОТО, там е пълно с мои ученици”.
„Гарван гарвана око не вади”. - Това ли е гражданската Ви позиция Учителю? Поздравление! Изучили сте много поколения гарвани.
Неопитният.
Вещо лице  Колев – Единствения който свърза заключенията си с нормативните актове, но за съжаление не можа да ги отстои поради емоционалност и несигурност в познанията си. Ако не разбере, че той е компетентния, а не другите в съдебната зала, по-добре да не се занимава с експертизи за да не вреди, както в нашия случай.
 „Независимите”
Електро лаборатории Пловдив – извършват всякакви измервания (ако не са свързани с дело с
EVN). Опитайте! Влезте в някоя и започнете с „Водим дело с EVN…”
ЧОВЕЦИТЕ.
Имах съсед - пияница, излизаше на двора и викаше. „Хора много, човеци малко”. Прав е бил.
Инж. Атанас Атанасов и Инж. Лъчезар Костадинов – Безвъзмездно, на свои разноски, без да се познаваме дойдоха от Димитровград до Пловдив, за да огледат таблото.
Колко са способни на такава човечност!? 

Механизмът на рекета от EVN.
По закон при наличие на констативен протокол, трябва да се състави акт за нарушение от компетентни лица, въз основа на който се издава административно наказателно постановление за нарушение. Актът може да се обжалва пред съд, а това е неудобство. Вместо това,
EVN  те заплашват със спиране на ток и ти предлагат „финансово споразумение”. След това въз основа на неизвестни никому вътрешни правила, създават неподписани допълнителен договор и фактури със стари дати, в които отразяват фиктивни разходи на ел. енергия, които трябва да заплатите.
Внимание!
Това може да се случи и на вас. (Какво беше това „Прокуратура”? – и да знаете, едва ли ще ви помогне


Тагове:   морал,   съдии,   съд,   правосъдие,   EVN,


Гласувай:
2


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: istinataevn
Категория: Новини
Прочетен: 4536
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930